Expertii nutritionisti va recomanda sa nu cumparati alimente proaspete care sa va ajunga pentru toata saptamana, sa luati mai putine mese in oras si sa consumati grasimi sanatoase din avocado, nuci si masline. Andrei Sion Cele mai multe persoane fac greseli in alimentatie care nu le permit sa se bucure de toate valorile nutritionale ale produselor. Iata o parte dintre aceste greseli, prezentate de Elaine Magee, o renumita nutritionista americana. Cumparati alimente proaspete pentru toata saptamana. Odata ce sunt culese, fructele si legumele incep sa-si piarda o parte din vitamine si minerale. Asa ca, daca doriti alimente proaspete, va trebui sa le cumparati la fiecare doua-trei zile pentru a putea beneficia cat mai mult de valoarea lor nutritionala. Consumati prea multe alimente procesate. Alimentele procesate tind sa contina sodiu si grasimi saturate si mai putine fibre si substante nutritive. Atunci cand alegeti un astfel de produs, este de preferat sa va indreptati spre cele care contin cereale integrale, deoarece sunt slabe in grasimi saturate si nu contin grasimi trans. Mancati prea des la restaurant. In majoritatea statelor de pe mapamond, cauza principala a obezitatii o constituie restaurantele, in special cele de tipul fast-food. Studiile au aratat ca persoanele care consuma majoritatea caloriilor din aceste tipuri de restaurante au un indice de masa corporala peste cel normal. De aceea, incercati sa gatiti cat mai mult acasa. Nu consumati toate substantele hranitoare ale alimentelor. Specialistii recomanda sa nu cojiti merele sau rosiile deoarece reduceti accesul la niste substante nutritive foarte sanatoase. De exemplu, fitochimicalele din coaja de mar reprezinta principala activitate antioxidanta a acestui fruct. Evitati grasimile sanatoase! Aceste substante sunt foarte importante pentru sanatate si le gasiti in cantitatile cele mai mari in avocado, nuci si masline. Totusi, aceste alimente trebuie consumate moderat, pentru ca sunt relativ bogate in calorii.